Tuesday, 30 September 2014

Punca Penyakit Buasir


       Buasir adalah penyakit yang terjadi di bahagian dubur. Ia disebabkan oleh pembengkakan saluran darah di sekitar bahagian ini. Terdapat dua jenis buasir iaitu dalaman dan luaran.



       Buasir dalaman tidak sakit dan penderita tidak akan tahu sehingga ada kesan luaran seperti pendarahan atau ada titik-titik darah semasa membuang air besar.

       Buasir luaran pula berlaku di bawah kulit, betul-betul di luar pembukaan dubur. Ia mungkin akan menyebabkan sakit dan rasa gatal, terutamanya semasa pembuangan air besar. Buasir jenis ini agak lembut. Ia selalunya berbentuk bulat.

Penyebab buasir ialah:
  • Regangan terlampau semasa pergerakan usus.
  • Tekanan yang dikenakan pada usus kerana tiada pelincir semasa membuang air besar. Ini disebabkan kurang mengambil sayur-sayuran dan buah-buahan.
  • Sembelit.
  • Mengandung.
  • Berat badan berlebihan.
  • Cirit birit yang teruk. 

Bagaimana mengenal pasti anda ada buasir?

1. Rasa sakit yang berdenyut-denyut, rasa gatal pada lubang dubur dan mengalami kesukaran membuang air besar.

2. Pendarahan berlaku selepas dan sebelum membuang air besar dan rasa panas di bahagian dubur. Bila berlaku pendarahan segera periksa dengan doktor kerana mungkin ada penyakit lain yang memudaratkan.

3. Pembengkakan dubur.
Kesan masalah buasir, pesakit akan mempunyai corak pembuangan air besar yang berlainan dari biasa. Namun dengan menjaga pemakanan, minum banyak air, mengurangkan makanan berempah dan amalan bersenam masalah ini boleh diatasi.

       Akan tetapi jika masalah ini berlanjutan dan kronik, kemungkinan pembedahan terpaksa dilakukan. Masalah buasir juga mungkin berulang. Oleh itu sentiasa amal gaya hidup dan pemakanan yang sihat.

       Anda juga boleh mengatasi masalah sembelit dengan mengambil SET BUASIR SHAKLEE yang terdiri daripada Omega, Ostematrix dan Zink. Ketiga-tiga supplement ini terbukti dapat mengatasi masalah anda.


Set Buasir


Testimoni SET BUASIR.


Pengguna ini telah mengambil set berpantang yang terdiri daripada Vita-lea, B-complex, Vitamin C, Zink Complex dan Omega Guard. Dalam masa kurang 2 minggu luka jahitan bersalin dan buasir telah beransur baik.:-) 

CARA MENGHILANGKAN BUASIR


Atau mahu membuat pembelian terus dengan Shaklee....



Boleh klik link di bawah dan anda perlu lengkapkan ODER FORM untuk membuat pembelian langsung melalui Shaklee.


Untuk payment boleh guna credit or debit card. Pembayaran terus kepada Shaklee Malaysia. Tak perlu dah bank in kat saya. Semuanya antara anda dan Shaklee Malaysia. Barang akan dikurier oleh Shaklee Malaysia dengan khidmat kurier GDEX atau CITY-LINK.

Kalau nak lagi jimat JOM JOIN AHLI dan terus dapat harga ahli. Keahlian seumur hidup dan tak ada expired tau. Silap silap kalau cukup points Shaklee bayar bonus lagi.. Best sangat. Jadilah pengguna bijak. Jadi Ahli dan nikmati pelbagai keistimewaan.



***These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.***

Rahsia Jarang Jatuh Sakit

       Pernahkan anda tertanya-tanya bagaimana rakan anda jarang sekali dilihat menghidap penyakit walaupun hanya deman atau salelesema? Berbanding dengan anda, jelas sekali anda lebih mudah dihingapi demam atau selesema tatkala ramai di sekeliling anda juga menghidap selesema.

       Sebenarnya terdapat beberapa cara sederhana yang mudah dilakukan untuk meningkatkan sistem imunisasi terhadap serangan virus penyakit. Ikuti beberapa rutin mereka yang jarang atau hampir tidak pernah jatuh sakit.

Mandi air sejuk


       Mungkin anda berasa ragu dengan rutin ini, tetapi mengikut kajian, mandi dengan air bersuhu dingin boleh membantu menambah jumlah sel darah putih sehingga tubuh anda mampu mencegah serangan penyakit.

Minum air panas


       Rajin-rajinlah minum air panas atau suam seperti air putih, teh atau kopi. Ini kerana, ia akan membantu tubuh untuk mendapatkan cairan hangat yang membantu meningkatkan sistem imunisasi sehingga tubuh lebih tahan terhadap serangan penyakit.

Kunyah bawang putih



       Mungkin ramai yang tidak gemar makan bawang, terutamanya bawang putih kerana ia boleh menyebabkan nafas berbau. Namun begitu, khasiat bawang putih ini sebenarnya dapat membantu memelihara kesihatan.

       Hasil kajian yang dilakukan terhadap khasiat bawang putih mendapati bahawa bawang putih mengandungi zat antimikroba yang baik untuk memelihara kesihatan.

       Bagi menjaga kesegaran nafas, cubalah hancurkan bawang putih dan campurkan dengan satu sudu sirap.

Mahu mengetahui lebih banyak lagi tip sihat?? 
Anda stress??? Ingin mengetahui cara mengurangkan stress??

Monday, 29 September 2014

Petua Untuk Kulit Segar

Kadang-kadang kita mesti penah tidur lewat kan, lepas tu muka akan kelihatan kusam, sembab, dan tidak segar. Haa, bagi anda yang selalu mengalami masalah begitu bolehlah mencuba petua di bawah.. Yang pastinya ia menggunakan bahan semulajadi dan tiada bahan kimia..T____T


  • Campurkan 4 sudu jus perahan limau nipis dengan 1sudu kecil madu. Sapukan pada seluruh wajah seperti memakai masker. Biarka selama sejam. Bersihkan dengan air suam. Amalkan 2kali seminggu.
  • Kisar sebiji epal hijau dan ambil jusnya. Sapukan jus epal ke seluruh muka dan biarkan hingga kering, anggaran selama 10 minit. Bilas dengan air suam. Amalkan selalu.
  • Jerang air hingga mendidih. Sementara itu cuci muka hingga bersih. Tuangkan air mendidih ke dalam bekas dan tundukkan muka ke dalam bekas itu supaya wap panas kena pada muka. Tutup kepala dengan tuala supaya wap tidak terkeluar. Amalkan setiap pagi dan malam.

Selamat mencuba..T____T

Masker Untuk Kulit Gebu, Cerah Dan Tiada Jerawat


Salam ceria semua..T____T

Semalam bermula lah aktiviti untuk memanjakan wajah dengan menggunakan ESP. Kalau nak cerita pasal ESP ni rasanya sampai esok pun tak kan habis yela ESP ni mempunyai banyak kebaikan jadi tak rugi lah jika anda membeli ESP sebab ia bukan sahaja untuk kecantikan dan kesihatan dalaman, malah luaran juga mendapat kesan daripada penggunaan ESP ni.

Rasanya semua dah tahu kan ESP ni amat terkenal demgan milk booster, untuk tenaga, untuk kurus malah ia juga terkenal di kalangan wanita-wanita kerana ia dapat mencantikkan kulit. Untuk kesan lebih optimum, ESP boleh digunakan sebagai masker. Haa nak tahu macam mana caranya????
.
.
.

Caranya adalah campurkan 2 sudu yogurt bersama dengan 1 sudu ESP. Mesti guna plain yogurt tau, jenama tak kisah lah ape-ape jenama pun boleh. Lepas tu bermula lah aktiviti menepek masker.hehe

Terima kasih lyn kerana sudi menjadi model untik masker ESP.hihi

Tunggu sehingga kering. Lepas tu boleh lah dibilas menggunakan air suam.
.
.
.


Jika anda konsisten mengamalkan masker ini, insyaallah hasilnya amat memuaskan hati. Buktinya lihatlah gambar lyn di atas, dari dulunya muka berjerawat, kusam dan tidak bermaya sekarang dengan pemakaian masker ESP dengan konsisten, kulit wajahnya lebih gebu, halu, cerah dan paling BEST jerawat sudah segan nak tumbuh!!!

Berminat untuk mendapatkan kulit gebu, cerah, berseri dan tiada jerawat, boleh lah mencuba ESP untuk dijadiakn masker. 
Selamat mencuba..T_____T

Anda juga boleh mencuba beberapa masker ini:



Sebarang pertanyaan atau tempahan boleh hubungi dan saya akan memberikan perkhidmatan konsultasi percuma kepada anda..

Sms/pm/whatsapp : 019-5643112
Email : di_ana88@yahoo.com
FB Page : SupplementShop 

Atau mahu membuat pembelian terus dengan Shaklee....

Boleh klik link di bawah dan anda perlu lengkapkan ODER FORM untuk membuat pembelian langsung melalui Shaklee.


Untuk payment boleh guna credit or debit card. Pembayaran terus kepada Shaklee Malaysia. Tak perlu dah bank in kat saya. Semuanya antara anda dan Shaklee Malaysia. Barang akan dikurier oleh Shaklee Malaysia dengan khidmat kurier GDEX atau CITY-LINK.

Kalau nak lagi jimat JOM JOIN AHLI dan terus dapat harga ahli. Keahlian seumur hidup dan tak ada expired tau. Silap silap kalau cukup points Shaklee bayar bonus lagi.. Best sangat. Jadilah pengguna bijak. Jadi Ahli dan nikmati pelbagai keistimewaan.




***These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.***



Sunday, 28 September 2014

Set Nutriwhite Shaklee


Daily Defense Whitening Essence

Dirumus dengan kepekatan bahan-bahan asli agar kulit terasa lembut sehalus sutera dan tampil lebih menawan:
  • Bearberi untuk mencerahkan dan menegangkan kulit
  • Strawberi Begonia untuk meratakan tona kulit
  • Kacang Soya untuk memudarkan dan mengurangkan jeragat dan cela kulit
  • Mulberi untuk mencegah kesan-kesan kerosakan akibat sinaran matahari
  • Vitamin C aktif untuk memperbaiki penampilan kulit dan mengembalikan seri wajah
  • Tekstur esen yang licin dan mudah diserap oleh kulit

Gentle Action Makeup Remover

  • Melicinkan, melembutkan dan menyerikan kulit anda
  • Tunas Pokok Bic bertindak lembut untuk menyingkirkan sel kulit mati dengan menyeluruh tanpa merosakkan kulit
  • Aloe menyegarkan dan menegangkan kulit
  • Rumusan ringan, tidak berminyak dengan aroma yang menyegarkan


Gentle Deep Foaming Cleanser

  • Membersihkan dan menyegarkan kulit
  • Rumpai laut menanggalkan kotoran, mengelupaskan sel-sel mati dan menegangkan kulit
  • Alga Hijau melembapkan kulit dan membersih hingga jauh ke dalam liang-liang kulit untuk menghapuskan toksin
  • Strawberi Begonia mencerahkan dan meratakan tona kulit
  • Lembut dan menyegarkan

Overnight Renewal Whitening Cream

  • Bertindak sepanjang malam untuk memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit
  • Linden membekalkan khasiat dan melembapkan lapisan kulit paling dalam
  • Scullcap mencerahkan dan melegakan keradangan kulit
  • Vitamin C aktif mengurangkan jeragat dan cela serta mengembalikan kecantikan kulit
  • Kulit terasa lebih halus, lebih lembut dan tampak lebih berseri apabila anda bangun daripada tidur pada keesokan harinya

Soothing Radiance Whitening 

  • Melembapkan dan mengembalikan keseimbangan pH semula jadi kulit
  • Kulit terasa lebih segar dan lebih anjal dengan ekstrak Rosemary
  • Kudzu menegangkan dan mencerahkan kulit
  • Marshmallow membekalkan lembapan penting
  • Sungguh berkesan untuk menyihatkan dan menyerikan kulit

Spot Whitening Treatment

  • Mengurangkan kemunculan bintik-bintik hitam agar kulit tampak lebih menawan
  • Kepekatan optimum pati Likuoris dan Peony memberikan kuasa pencerahan botani yang sungguh mengagumkan
  • Cats Claw menegangkan kulit
  • Vitamin C aktif memperbaiki kulit, meratakan tona dan menghaluskan tekstur kulit

Ultimate Protection Whitening Lotion

  • Rumusan ringan, tidak melekit dan kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit akibat pendedahan kepada sinaran matahari, serta Mountain Arnica untuk melegakan kera dangan kulit dan mengukuhkan ketahanan kulit terhadap elemen negatif persekitaran.



Sebarang pertanyaan atau tempahan boleh hubungi dan saya akan memberikan perkhidmatan konsultasi percuma kepada anda..

Sms/pm/whatsapp : 019-5643112
Email : di_ana88@yahoo.com
FB Page : SupplementShop 

 Atau mahu membuat pembelian terus dengan Shaklee....

Boleh klik link di bawah dan anda perlu lengkapkan ODER FORM untuk membuat pembelian langsung melalui Shaklee.


Untuk payment boleh guna credit or debit card. Pembayaran terus kepada Shaklee Malaysia. Tak perlu dah bank in kat saya. Semuanya antara anda dan Shaklee Malaysia. Barang akan dikurier oleh Shaklee Malaysia dengan khidmat kurier GDEX atau CITY-LINK.

Kalau nak lagi jimat JOM JOIN AHLI dan terus dapat harga ahli. Keahlian seumur hidup dan tak ada expired tau. Silap silap kalau cukup points Shaklee bayar bonus lagi.. Best sangat. Jadilah pengguna bijak. Jadi Ahli dan nikmati pelbagai keistimewaan.




***These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.***

Program Diet Dengan Madu

Madu adalah salah satu bahan semulajadi dengan pelbagai manfaat. Ia sudah dikenali sejak zaman dahulu sebagai makanan yang baik untuk kesihatan dan kecantikan. Ternyata dengan menggunakan madu, kita boleh menjalani diet dengan baik. Ia sesuai dijadikan pengganti gula sekaligus dapat menjaga ukuran pinggang sentiasa ramping.


Berikut antara amalan yang sesuai dilakukan untuk membantu program deit berjalan dengan lancar.

Perahan lemon dan madu

       Untuk memulai hari anda, cuba minum segelas air lemon atau limau nipis dengan madu. Minuman sihat ini membantu agar metabolisma anda kekal baik dan aktif. Selain itu ia mampu menghilangkan lemak dan menjadi minuman detoks untuk tubuh.

Madu dan badam

       Salah satu sarapan baik dan menyihatkan adalah satu sudu madu dicampurkan pada badam. Kacang ini diperkaya dengan tenaga dan vitamin E sementara madu pula memberi nutrisi magnesium dan mineral penting kepada tubuh.

Teh madu

       Teh madu memberi kesan menenangkan sehingga membuat tubuh relaks. Gantikan penggunaan gula dalam minuman anda bagi mendapatkan rasa yang lebih segar dan bermanfaat untuk kesihatan.

Air madu

       Amalan meminum air madu hangat selepas makan boleh membantu melancarkan pencernaan. Ia juaga melancarkan metabolisma yang memudahkan diet anda.

Minuman madu dan kayu manis

       Minuman ini amat disarankan untuk anda yang sedang diet mahupun yang sedang mengekalkan gaya hidup sihat. Kombinasi kedua-dua bahan ini menjadikan ia minuman yang menyihatkan di samping melancarkan sistem metabolisma tubuh.

Madu dalam salad

       Kebanyakkan salad mengandungi minyak atau mayones. Anda boleh menggantinya dengan menggunakan madu. Madu bukan sahaja boleh menyihatkan tetapi juga enak untuk dinikmati.

Susu madu

       Jika anda penggemar susu, campurkan susu dengan sedikit madu. Rasanya akan lebih nikmat dan lembut sehingga membuatkan diet anda tidak sukar dek kerana makan makanan yang terasa hambar.

Yogurt madu

       Yogurt mampu melancarkan sistem pencernaan. Untuk mengekalkan kesihatan dan sistem pencernaan, pilihlah yogurt tanpa gula dan rwndah lemak. Untuk menambah keenakkan, tambahkan madu yang boleh menjadi pemanis dan antibiotik semulajadi.

Madu dan halia

       Menggandingkan madu dan halia boleh membuat pencernaan lebih sihat. Selain itu, kedua bahan ini merupakan antibakteria dan penghalang virus semula jadi yang akan membuat anda berasa lebih sihat.

Madu sebagai topping

       Pilih madu sebagai topping atau sos penkek, puding, pisang dan pelbagai hidangan pemanis mulut anda. Selain menggantikan gula yang biasa dijadikan sebagai bahan pemanis madu lebih enak dan antara bahan makanan yang boleh membantu diet anda.

Saturday, 27 September 2014

Tip Penjimatan Minyak

Ramai yang merungut apabila harga minyak naik dengan mendadak. Pelbagai luahan rasa dapat kita dengar tentang isu ini, tetapi apa yang boleh kita lakukan untuk menangani isu ini adalah dengan melakukan penjimatan petrol secara efektif.


Beli petrol ketika suhu tidak panas

Waktu pagi dan malam adalah waktu yang ideal untuk kamu mengisi petrol kereta berbanding pada siang hari. Pada suhu ini, isi pasu peteol lebih padat kerana pam peteol hanya mengukur isi padu bahan bakar dan bukan ketumpatannya. Secara teknikalnya, kamu akan mendapat lebih banyak petrol berbanding pada waktu tengah hari.

Periksa tekanan tayar kenderaan


Keadaan tayar yang kurang angin akan mengurangkan kecekapan bajhan bakar sebanyak 2% untuk setiap PSI di bawah tekanan sebenar. Keadaan ini menyebabkan jangka hayat kereta lebih pendek. Jadi pastikan kamu membeli alat pengukur tekanan udara tayar yang berkualiti dan simpanlah di dalam kereta kamu.

Memperlahankan kenderaan dan pandu mengikut had laju


Kenderaan yang dipandu pada kelajuan 110km/jam akan menggunakan 20% lebihan petrol berbanding kelajuan 90 hingga 100 km/jam. Oleh itu, pastikan kamu memandu mengikut had kelajuan yang ditetapkan.

Elakkan penggunaan pendingin udara secara kerap

Tahukah kamu pendingin udara mengurangkan ekonomi bahan bakar sebanyak 10% sehingga 20%. Gunakan pengudaraan hawa sebagai gantinya.

Jangan memandu dengan cermin terbuka

Ketika berada pada kelajuan yang tinggi, jangan buka cermin kenderaan di lebuh raya kerana ia mengurangkan kecekapan bahan bakar sebanyak 19%. Lebih baik sekiranya kamu menggunakan sistem pengudaraan yang ada pada kenderaan kamu.

Jangan biarkan enjin hidup terlalu lama tanpa bergerak

Walaupun pada suhu yang sejuk, jangan biarkan enjin kamu hidup yerlalu lama tanpa gerakan kerana ia akan menyebabkan penggunaan lebihan petrol.

Elakkan menggunakan gear rendah

Cuba kekalkan had laju kereta lebih daripada 35km/jam. Langkah gear dari gear satu terus ke gear tiga atau empat ketika kereta menuruni bukit mahupun jalan rata. Tukar gear secepat mungkin ketika menaiki bukit. Apabila memandu secara automatik, tingkatkan had laju kamu dengan segera. Jangan hanya menggunakan gear lima di lebuh raya sahaja. 


Berminat untuk menjana pendapatan part time atau full time dengan pendapatan 2k hingga 3 k sebulan??? Klik SINI untuk info lanjut.

Produk Signature Shaklee- Alfafa Complex

Assalamualaikum..

Bercakap mengenai produk singnature Shaklee mesti ramai yang masih belum tahu kan??? Sebenarnya produk yang mula-mula sekali dicipta oleh Dr Shaklee adalah Alfafa Complex dalam tahun 1950-an dan ia telah menjadi produk singnature Shaklee sehingga ke hari ini. 


Alfafa Complex diperbuat daripada apa???

Alfafa Comlex diperbuat daripada tanaman Alfafa secara organik di California yang bebas dari prestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia. Alfafa juga dikenali sebagai "Raja Segala Tumbuhan". Medicago Sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfafa. 

Tumbuhan 

Tumbuhan ini menganbil masa sekurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi. Daun alfafa dari Shaklee hanya dituai apabila ia mencapai tahap kematangan mutlak. Daun alfafa yang telah matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Manakala bahagian lain yang tidak penting dilupuskan. 

Kemudian daun yang dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet. Keserluruhan proses ini dijalankan di bawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti. Setiap tablet Alfafa Shaklee mengandungi 300mg. 

Lebih 1,500 tahun alfafa digunakan oleh orang cina kuno untuk merawat penyakit usus dan ginjal. Mereka juga merawat pesakit  yang mengalami sakit sendi (arthristis) dan bengkak kaki akibat pengumpulan air.


Manfaat Alfafa Shaklee
  • Kaya dalam nutrisi dan mineral surih
  • Mengurangkan toksin
  • Melegakan kebas dan sakit sendi
  • Merendahkan kolestrol
  • Mengandungi enzim penting untuk penghadaman makanan

Selain manfaat di atas, Alfafa Shaklee juga boleh dibuat masker untuk wajah. Ia amat sesuai untuk segala jenis kulit samada normal, berminyak atau kering. Pemakaian masker ini dapat memberikan effect wajah yang sekata, dapat menyerap minyak dan dapat mengecutkan jerawat. Ingin mengetahui cara-cara membuat masker Alfafa ini, sila klik SINI..


Sebarang pertanyaan atau tempahan boleh hubungi dan saya akan memberikan perkhidmatan konsultasi percuma kepada anda..


Sms/pm/whatsapp : 019-5643112
Email : di_ana88@yahoo.com
FB Page : SupplementShop 

 Atau mahu membuat pembelian terus dengan Shaklee....

Boleh klik link di bawah dan anda perlu lengkapkan ODER FORM untuk membuat pembelian langsung melalui Shaklee.


Untuk payment boleh guna credit or debit card. Pembayaran terus kepada Shaklee Malaysia. Tak perlu dah bank in kat saya. Semuanya antara anda dan Shaklee Malaysia. Barang akan dikurier oleh Shaklee Malaysia dengan khidmat kurier GDEX atau CITY-LINK.

Kalau nak lagi jimat JOM JOIN AHLI dan terus dapat harga ahli. Keahlian seumur hidup dan tak ada expired tau. Silap silap kalau cukup points Shaklee bayar bonus lagi.. Best sangat. Jadilah pengguna bijak. Jadi Ahli dan nikmati pelbagai keistimewaan.

Thursday, 25 September 2014

Kebaikan Ostematrix


Kalsium amat penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen manakala magnesium perlu untuk  mengasilimasikan kalsium ke dalam tulang, dengan mencegah pembentukan kalsium dalam tisu-tisu lembut ke sendi-sendi. Kebanyakan orang mengambil terlalu banyak kalsium tetapi tidak cukup dalam magnesium.



Antara fungsi Ostematrix yang perlu anda tahu:
  • Membantu dalam pembentukkan tulang dan gigi yang sihat
  • Mengelakkan penyakit osteoporosis(tulang rapuh)
  • Memulihkan kekejangan, kebas-kebas, sakit tulang belakang atau kejang(cramp) kaki
  • Meringankan stress
  • Menstabilkan tekanan darah normal
  • Melegakan senggugut atau ketidakselesaan ketika haid
  • Membantu untuk kekal bertenaga sepanjang hari
  • Mengurangkan risiko serangan gastrik
  • Mengatasi sembelit
  • Membantu untuk mendapatkan tidur yang lebih lena

Untuk melihat testimoni Ostematrix yang meletop, klik SINI..

Tip Untuk Tulang Kuat

Jangan kecewa saat doktor memberitahu anda bahawa hasil pemeriksaan mendapati anda penghidap osteoporosis. Anda masih boleh memulihkannya dengan melakukan perubahan gaya hidup sihat untuk kesihatan tulang.

Usaha anda mungkin tidak dapat membantu memperbaiki tulang jika ia berkaitan dengan faktor penambahan usia, tetapi sekurang-kurangnya dapat melambatkan pereputan tulang.

Tip di bawah untuk memelihara tulang kekal kuat dan sihat sehingga terhindar dari osteoporosis.

Ambil kalsium mencukupi


       Kalsium adalah kunci untuk menjaga kesihatan tulang. Supplement makanan boleh menjadi pilihan tetapi yang terbaik adalah memastikan pengambilan kalsium mencukupi. Orang dewasa perlu memenuhi sebanyak 1,000 mg kalsium setiap hari, tetapi yang berumur lebih 50 tahun pengambilan kalsium adalah sebanyak 1,200 mg. Wanita yang monopaus pula memerlukan sekurang-kurangnya sebanyak 1,300 mg setiap hari. Sumber makanan yang kaya dengan kalsium adalah:

- produk susu rendah lemak seperti susu skim atau susu ricotta
- sardin tin di dalam minyak bersama tulang
- jus yang diperkaya dengan kalsium
- sayuran berdaun hijau

Cukupi keperluan vitamin D

       Sumber yang terbaik vitamin D adalah cahaya matahari. Pendedahan kulit kepada cahaya matahari tanpa sinar UV pagi selama 15 minit diperlukan setiap hari. Tetapi ada sesetengah orang yang tidak boleh terkena sinaran matahari secara langsung terutama bagi pesakit kanser kulit. Golongan seperti ini boleh sahaja mendapatkan vitamin D dalam bentuk supplement. Dos yang diperluakan adalah antara 400 hingga 800 IU sehari. Apa pun terdapat pilihan makanan yang jugabkaya dengan vitamin D iaitu:

- salmon, tuna, makerel, sardin
- kuning telur
-produk susu

Makan produk segar



       Kesihatan tulang bergantung kepada variasi makanan yang mengandungi vitamin dan mineral yang berbeza. Jadi ambilah buah-buahan dan sayur-sayuran berwarna. Mengikut kajian, mereka yang rajin makan buah dan sayuran segar mampu mempertahankan banyak kalsium di dalam tubuh.

Kurangi garam

       Makan makanan yang mengandungi garam yang banyak boleh menyebabkan tubuh kehilangan lebih banyak kalsium. Sebaiknya kurangkan makanan seperti telur masin, ikan masin, ikan bilis dan sebagainya.

Supplement Yang Dapat Mengurangkan Kolestrol


Punca  Kolesterol Tinggi Dalam Tubuh

Ada banyak penyebab kolesterol tinggi dalam tubuh. Dengan mengetahui berbagai penyebabnya maka kita boleh menghindari kolesterol tinggi ini. Berikut adalah pelbagai penyebab kolesterol tinggi dalam darah.

1. Makanan
Terutama makanan yang terlalu banyak lemak. Seperti lemak yang didapati daripada haiwan seperti daging lembu, susu, telur, mentega dan keju.

Selain itu, makanan yang mengandungi minyak kelapa, kelapa sawit atau koko mungkin memiliki banyak lemak. Anda juga akan menemukan lemak dalam margarin, minyak sayur, kuih, keropok, kerepek dan makanan ringan lainnya.

2. Berat badan anda
Berat badan sangat mempengaruhi tinggi rendahnya kolesterol. Jika anda berat badannya berlebihan, maka sebaiknya anda lebih waspada, kerana risiko kolesterol tinggi besar.

3. Aktiviti anda
Apabila aktiviti anda hanya duduk-duduk saja seharian, ini akan memandu pertambahan berat badan dan kolesterol yang tinggi.

4. Usia dan jantina
Usia dan jantina ternyata juga mempengaruhi tinggi rendahnya kadar kolesterol dalam tubuh.

5. Keturunan
Faktor keturunan juga berpengaruh terhadap kadar kolesterol. Orang yang memiliki keturunan kolesterol tinggi berpotensi juga untuk mendapat kolesterol tinggi.

7. Merokok
Merokok sangat berbahaya dan meningkatkan kadar kolestrol.

Tanda-tanda  Kolesterol Tinggi

Apakah gejala-gejala kolesterol yang tinggi dalam darah? Biasanya gejala kolesterol tinggi akan terasa dengan timbulnya berbagai simptom tertentu, seperti sendi terasa sakit, merasakan vertigo atau migrain yang kerap, sakit belakang leher. Namun, gejala ini belum tepat. Jadi, untuk memastikan kadar kolesterol berada pada paras normal ataupun sebaliknya, maka salah satu cara paling baik dilakukan adalah melakukan ujian darah.

Meskipun demikian, kadar normal kolesterol pada setiap orang tidaklah sama. Faktor yang sangat berpengaruh terhadap kadar kolesterol normal seseorang, dipengaruhi oleh berbagai kondisi, misalnya usia, sejarah penyakit dan seberapa besar faktor risiko yang beliau miliki.

Cara Menurunkan Kolesterol Tinggi

Bagaimana caranya menurunkan kolesterol yang tinggi? Ada banyak cara menurunkan kolesterol dalam tubuh. Ini hanya panduan besarnya saja. Ada 3 cara utama menurunkan kolesterol dalam tubuh berikut ini.

1. Cara menurunkan kolesterol tinggi dengan mengubah pola makan
Sebagaimana kita ketahui penyebab utama tingginya kadar kolesterol dalam darah adalah kerana makanan yang kita makan. Jadi, cara pertama untuk menurunkan kadar kolesterol adalah dengan mengatur pola makan. Hindari makanan yang memandu tingginya kadar kolesterol seperti makanan berlemak dan perbanyakkan makanan sayur dan buah.

2. Cara menurunkan kolesterol tinggi dengan bersukan
Bersukan jelas akan membuat kita sihat. Jadi, untuk menurunkan dan juga menghindari kolesterol tinggi maka rajin-rajinlah bersukan.

3. Cara menurunkan kolesterol tinggi dengan ubat  atau supplement (SET KOLESTROL TINGGI)
Setelah melakukan 2 hal di atas, lakukan juga cara menurunkan kolesterol dengan ubat. Baik ubat kimia maupun ubat herbal. Namun, jika anda ingin ubat yang kesan sampingannya rendah, maka yang terbaik adalah dengan supplement dari bahan semulajadi..


Supplement yang dapat mengurangkan kolestrol



Alfalfa Complex & Herb-lax – berfungsi sebagai fiber di dalam usus (yang diperlukan) yang akan bergabung dengan kolesterol, air dan mineral berlebihan dan dikeluarkan sebagai najis.

B Complex – Vitamin B3 (Niacin) membantu menurunkan kadar kolesterol

Garlic – Garlic merendahkan kadar kolesterol dan tekanan darah

OmegaGuard – EPA dan DHA menurunkan kadar kolesterol ‘jahat’ LDL.

Vitamin C – membantu menurunkan kadar kolesterol dan menguatkan dinding arteri.

Vitamin E – memperbaiki peredaran darah.

Pengambilan Supplemen Phytocol-ST juga boleh mengatasi masalah kolestrol tinggi



Sebarang pertanyaan atau tempahan boleh hubungi dan saya akan memberikan perkhidmatan konsultasi percuma kepada anda..

Sms/pm/whatsapp : 019-5643112
Email : di_ana88@yahoo.com
FB Page : SupplementShop 

 Atau mahu membuat pembelian terus dengan Shaklee....

Boleh klik link di bawah dan anda perlu lengkapkan ODER FORM untuk membuat pembelian langsung melalui Shaklee.

ORDER SET KOLESTROL

Untuk payment boleh guna credit or debit card. Pembayaran terus kepada Shaklee Malaysia. Tak perlu dah bank in kat saya. Semuanya antara anda dan Shaklee Malaysia. Barang akan dikurier oleh Shaklee Malaysia dengan khidmat kurier GDEX atau CITY-LINK.

Kalau nak lagi jimat JOM JOIN AHLI dan terus dapat harga ahli. Keahlian seumur hidup dan tak ada expired tau. Silap silap kalau cukup points Shaklee bayar bonus lagi.. Best sangat. Jadilah pengguna bijak. Jadi Ahli dan nikmati pelbagai keistimewaan.


Kehebatan Advanced Joint Health Shaklee

Pernah tak secara tiba-tiba sendi anda terasa sakit dan ngilu seperti dicucuk-cucuk??? Lutut anda terasa sengal dan sakt?? Mungkin ini adalah tanda-tanda anda mengalami masalah sendi.. Jangan biarkan penyakit ini berterusan kerana ia akan membataskan pergerakkan anda, terutamanya kika anda adalah seorang atlet.

Jenis penyakit sendi dan tanda-tandanya ialah:

Artiritis

Artiritis adalah keradangan pada sendi-sendi. Terdapat pelbagai jenis artritis. Golongan tua dan muda boleh mendapat artritis. Artiritis yang paling lazim ialah artritis reumatoid dan osteoarthritis.

Osteoarthritis

Osteoartritis ialah keadaan di mana terdapat kemusnahan pada rawan yag menyelaputi sendi-sendi. Ia lebih biasa didapati pada usia yang lanjut dan pada mereka-mereka yang menegangkan sendi mereka, contohnya pada mereka-mereka yang bekerja keras dan mereka-meraka yang terlampau gemuk. Sendi-sendi yang selalu terlibat adalah sendi pinggang, lutut dan tulang belakang.

Tanda-tanda dan Gejala-gejala
v Sakit dan pembengkakkan di bahagian sendi-sendi seperti di pinggang, lutut, tulang
    belakang, siku dan pada wanita, juga pada sendi-sendi di hujung jari.
v Terdapat sakit yang sela-menyela dan dilegai dengan berehat.
v Pergerakan yang terhad apabila penyakit semakin melarut disebabkan oleh kehilangan
    rawan.

Arthritis Reumatoid

Penyakit ini memberi kesan terutamanya pada sendi-sendi di bahagian jari-jemari dan pergelangan tangan. Sendi-sendi lain yang turut terlibat adalah pada bahagian bahu, lutut dan kaki. Perawatan yang awal harus dimulakan untuk mengurangkan kecacatan.

Tanda-tanda dan Gejala-gejala
v  Pembengkakkan pada satu atau lebih sendi, ia adalah biasanya bersimetri.
v  Kekakuan pada awal pagi.
v  Sakit yang berhijrah dan berulang-ulang pada sendi.
v  Ketidakupayaan untuk menggerakkan sendi secara normal
v  Kemerahan dan rasa panas yang ketara pada sendi.
v  Kelemahan dan kepenatan.
v  Demam bergred rendah.
v  Perasaan mencucuk pada bahagian-bahagian hujung badan.
v  Kekakuan otot apabila berada pada satu posisi untuk jangka masa yang lama.

Untuk memgelakkan gejala-gejala itu dari terus berlaku, anda yang menghidap penyakit berkaitan sendi ini haruslah mendapatkan nutrisi yang mencukupi untuk diserap di dalam tubuh. Sendi yang sihat dan kuat dapat memberi keselesaan antara tulang temulang dan membantu menyerap hentakan dari impak fizikal.

Anda boleh lah mencuba Advanced Joint Health Tablet Shaklee untuk menyelesaikan masalah sendi anda. Ia adalah supplement tambahan yang memelihara kesihatan sendi-sendi tubuh badan.


Kebaikan Advanced Joint Health Shaklee ialah:


  • menyokong keselesaan sendi
  • membantu mengekalkan tulang rawan
  • memelihara tisu penyambung yang sihat
  • melancarkan pergerakan andasangat berkesan di mana kesan positif dapat dilihat seawal 5 hari pengambilan secara konsisten
  • menghalang pembentukan kimia yang boleh merosakkan tulang rawanbersifat anti radang secara semula jadi100% daripada sumber tumbuh-tumbuhan asli tiada sumber haiwan
  • memberi kekuatan kepada struktur sendi
  • Bertindak seperti kusyen di mana ia bertindak melindungi tulang rawan
  • membekalkan glukosamina (binaan penting tulang rawan dan lendir untuk melicinkan sendi dalam ligamen dan tendon

Wednesday, 24 September 2014

Tip Elak Osreoporosis


Jangan kecewa saat doktor memberitahu anda bahawa hasil pemeriksaan mendapati anda penghidap osteoporosis. Anda masih boleh memulihkannya dengan melakukan perubahan gaya hidup sihat untuk kesihatan tulang.

Usaha anda mungkin tidak dapat membantu memperbaiki tulang jika ia berkaitan dengan faktor penambahan usia, tetapi sekurang-kurangnya dapat melambatkan pereputan tulang.




Tip di bawah untuk memelihara tulang kekal kuat dan sihat sehingga terhindar dari osteoporosis.

Ambil kalsium mencukupi

       Kalsium adalah kunci untuk menjaga kesihatan tulang. Supplement makanan boleh menjadi pilihan tetapi yang terbaik adalah memastikan pengambilan kalsium mencukupi. Orang dewasa perlu memenuhi sebanyak 1,000 mg kalsium setiap hari, tetapi yang berumur lebih 50 tahun pengambilan kalsium adalah sebanyak 1,200 mg. Wanita yang monopaus pula memerlukan sekurang-kurangnya sebanyak 1,300 mg setiap hari. Sumber makanan yang kaya dengan kalsium adalah:

- produk susu rendah lemak seperti susu skim atau susu ricotta
- sardin tin di dalam minyak bersama tulang
- jus yang diperkaya dengan kalsium
- sayuran berdaun hijau

Cukupi keperluan vitamin D

       Sumber yang terbaik vitamin D adalah cahaya matahari. Pendedahan kulit kepada cahaya matahari tanpa sinar UV pagi selama 15 minit diperlukan setiap hari. Tetapi ada sesetengah orang yang tidak boleh terkena sinaran matahari secara langsung terutama bagi pesakit kanser kulit. Golongan seperti ini boleh sahaja mendapatkan vitamin D dalam bentuk supplement. Dos yang diperluakan adalah antara 400 hingga 800 IU sehari. Apa pun terdapat pilihan makanan yang jugabkaya dengan vitamin D iaitu:

- salmon, tuna, makerel, sardin
- kuning telur
-produk susu

Makan produk segar

       Kesihatan tulang bergantung kepada variasi makanan yang mengandungi vitamin dan mineral yang berbeza. Jadi ambilah buah-buahan dan sayur-sayuran berwarna. Mengikut kajian, mereka yang rajin makan buah dan sayuran segar mampu mempertahankan banyak kalsium di dalam tubuh.

Kurangi garam

       Makan makanan yang mengandungi garam yang banyak boleh menyebabkan tubuh kehilangan lebih banyak kalsium. Sebaiknya kurangkan makanan seperti telur masin, ikan masin, ikan bilis dan sebagainya.

Nutriferon Shaklee

Apa itu Nutriferon? 



Nutriferon adalah suplemen yang berfungsi sebagai penggalak kepada sistem imun tubuh @ immune booster. Ianya merupakan supplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.





Dibawah ini 5 sebabnya :


Ia terbukti daripada Empat Kajian Klinikal Pada Manusia-Campuran fitonutrien yang berkesan dan selamat ini memberi sokongan imun tepat pada peringkat sel. 

Dicipta Oleh Individu Yang Menemui Interferon-Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo.

Rumusan Berpaten Yang Eksklusif-NutriFeron tidak dapat dijumpai di mana-mana kedai. Ia hanya boleh didapati melalui Shaklee. Rumusan berpaten NutriFeron yang unik adalah eksklusif kepada Shaklee.


Ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

40 tahun kajian-Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, Dr. Yasuhiko Kojima telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi di dalam badan.Menurut kajian terbaru, NutriFeron telah berjaya membuktikan kesan positif terhadap serangan sel-sel semulajadi.


Kebaikan lain Nutriferon

Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari – ia adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia. Kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu untuk meransang dan meningkatkan keseluruan sistem imun badan dengan menghubungi pembunuh semulajadi dalam badan untuk tindakan; T-sel, B-sel dan macrophage.

Melawan kanser dan tumor - interferon semulajadi mengandungi polisakarida aktif yang meransang dan mengaktifkan immunoglobulin untuk melawan tumor dan sel-sel kanser. Juga, ia boleh mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan kemoterapi.

Melindungi daripada influenza - ia mengimbangi imun terhadap alahan alam sekitar dan pencemaran udara, berkesan melindungi kemudaratan oleh pelbagai virus dan mikrob (demam, selsema, alahan, keradangan dan influenza.

Meringankan tekanan dan kelesuan - membantu mengatasi kelesuan yang disebabkan oleh kebimbangan, tekanan, keletihan dan gaya hidup aktif.

Melambatkan penuaan - formula uniknya meransang pengeluaran macrophage dalam usaha untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman pesat. Oleh itu, sel-sel menjadi lebih sihat.

Mengurangkan infeksi oleh pesakit hepatitis B dan C - keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus boleh mengurangkan jangkitan dan mengurangkan sebarang ketidakselesaaa. Misalnya, kembung, mual dan muntah.

Mengurangkan simptom menopaus - membantu masalah yang timbul kerana menopaus seperti darah tinggi, kolesterol tinggi, masalah peredaran darah dll.

Mengurangkan gejala PMS - terbukti secara klinikal untuk meningkatkan gejala yang disebabkan oleh ketidakseimbangan endokrin sistem iaitu menstrual cramps, sakit belakang, tender breasts, jerawat, keresahan dan masalah tidak dapat tidur dan mood swing.



Sebarang pertanyaan atau tempahan boleh hubungi dan saya akan memberikan perkhidmatan konsultasi percuma kepada anda..

Sms/pm/whatsapp : 019-5643112
Email : di_ana88@yahoo.com
FB Page : SupplementShop 

 Atau mahu membuat pembelian terus dengan Shaklee....

Boleh klik link di bawah dan anda perlu lengkapkan ODER FORM untuk membuat pembelian langsung melalui Shaklee.


Untuk payment boleh guna credit or debit card. Pembayaran terus kepada Shaklee Malaysia. Tak perlu dah bank in kat saya. Semuanya antara anda dan Shaklee Malaysia. Barang akan dikurier oleh Shaklee Malaysia dengan khidmat kurier GDEX atau CITY-LINK.

Kalau nak lagi jimat JOM JOIN AHLI dan terus dapat harga ahli. Keahlian seumur hidup dan tak ada expired tau. Silap silap kalau cukup points Shaklee bayar bonus lagi.. Best sangat. Jadilah pengguna bijak. Jadi Ahli dan nikmati pelbagai keistimewaan.