Monday, 6 October 2014

Peringkat-Peringkat KelahiranPERINGKAT 1 : SERVIKS MULA TERBUKA

Kontraksi yang berlaku akan membantu melembutkan dan menipiskan serviks serta membukanya.

Bagi kelahiran pertama, masa yang diambil pada permulaan kelahiran kepada bukaan penuh adalah antara enam hingga 12 jam.

Anda diminta meneran sehingga serviks terbuka sepenuhnya dan kepala bayi dapat dilihat.

Jika proses kelahiran dirasakan lama, air ketuban mungkin dipecahkan atau air yang mengandungi syntocinon dimasukkan dalam darah bagi mengelakkan kontraksi.

PERINGKAT 2 : BAYI TURUN DAN DILAHIRKAN

Bermula dengan serviks terbuka penuh sehingga bayi dilahirkan.

Bayi boleh memilih posisi dirasakan selesa bagi membantu kelahiran seperti berbaring, berdiri, duduk, melulut atau mencangkung.

Apabila serviks terbuka sepenuhnya anda akan merasa perlu untuk meneran.

Kepala bayi kelihatan dan mula keluar, anda akan diminta berhenti meneran dan menarik nafas beberapa kali bagi membolehkan kepala bayi keluar dengan perlahan.

Ia bagi memberi masa untuk kulit dan otot perineum meregang tanpa koyak atau bahagian tersebut akan dibius dan guntingan episiotomi dilakukan.

PERINGKAT 3 : PLASENTA MERENGGANG DAN KELUAR MELALUI FARAJ

Selepas kelahiran bayi, kontraksi seterusnya membantu untuk mengeluarkan plsenta.

Anda akan ditawarkan suntikn syntocinon untuk menggalakkan kontraksi dan membantu mengeluarkan plasenta.


Anda yang tercari-cari supplement untuk KESUBURAN, SEMASA HAMIL, UNTUK MENYUSU, dan SEMASA PANTANG, bolehlah mencuba salah satu set di bawah ini.


Shaklee ada menawarkan:

1. SET MENYUSU SLIMMING
2. SET KETIKA HAMIL
3. SET KESUBURAN
4. SET BERSALIN/ PEMBEDAHAN

Tak mampu untuk membeli set seperti di atas?? Jangan risau, saya juga ada menawarkan SET ASAS bagi yang kekurangan bajet. Hubungi saya untuk mengetahui SET ASAS tersebut.

Ingin mengetahui Tip-tip Langsing Selepas Bersalin??Sebarang pertanyaan atau tempahan boleh hubungi dan saya akan memberikan perkhidmatan konsultasi percuma kepada anda..

Sms/pm/whatsapp : 019-5643112
Email : di_ana88@yahoo.com
FB Page : SupplementShop 


Kalau nak lagi jimat JOM JOIN AHLI dan terus dapat harga ahli. Keahlian seumur hidup dan tak ada expired tau. Silap silap kalau cukup points Shaklee bayar bonus lagi.. Best sangat. Jadilah pengguna bijak. Jadi Ahli dan nikmati pelbagai keistimewaan.
***These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.***

No comments:

Post a Comment